Elliots
+
Mysig restaurang i Bromma

Elliots

Elliots är en mysig, familjeägd restaurang i Äppelviken i Bromma, ett par spårvagnsstationer från Alvik. Inredningen är enkel men hemtrevlig och modern. På menyn finns ett fåtal klassiker som fiskgryta och steak frites, och dessutom lite information om personalen – kul grej som förstärker den hemtrevliga känslan. Utöver den stående menyn finns en tavla där dagens rätter står uppskrivna.

Vi kan rekommendera fiskgrytan, den är väldigt bra. Men dagen till ära testar vi ett par förrätter, för dagen tonfisk och vit sparris. Tonfisken är en välbalanserad tartar med perfekt syra, sälta och konsistens. Den vita sparrisen är dock snäppet bättre, ja faktiskt helt fantastisk. Sparrisen är tillagad till perfektion och hollandaisen till är gjord på brynt smör. Det är en riktig fullträff. Det brynta smöret gör att det är den bästa hollandaise vi någonsin ätit.

Elliots ligger lite avsides men det är väl värt en omväg. Fullt av stammisar även en tisdagskväll mitt i månaden, så boka bord om du säkert vill ha plats. Och det vill du, för här är personalen serviceminded, lokalen trevlig och maten riktigt bra. Priserna är dock ganska höga, men maten är väl värd vad den kostar och det är väl ändå det viktigaste. Om Elliots levererar så här bra nästa gång blir det en femma, men innan vi delar ut en femma vill vi se om det här är standard för Elliots eller om dagens rätter var en fullträff. Så 4+ blir det så länge.

ElliotsElliots

Taggar

Snabbfakta