Recension av Urban Deli Sveavägen
Takterass mitt i city

Recension av Urban Deli Sveavägen

På Sveavägen 44 ligger Urban Deli, restaurangen som verkligen passar för alla tillfällen: frukost, brunch, AW, middag, och så här i sommartider: takhäng. Takterassen högst upp i huset är en perfekt spot för den som vill njuta av sol och schysst utsikt.

Men sol och takåsar kostar. Vinet är dyrt och serveras i plastglas, ölen är dyr, det går inte ens att få sig en bryggkaffe i baren. Däremot går det att få sig en bit mat. I en kyl bredvid baren finns ett helt gäng olika sallader och poké bowls. Krogklubben testar en poké bowl med lax för 135 kronor. Egentligen inte så dyrt för att vara middag, men den serveras färdigförpackad och man får äta med engångsbestick i trä. Rysningar av bara tanken. Tyvärr är den inte heller särskilt god. Riset är för hårt, det är för lite sås och laxen är seg.

Gå inte hit för att äta helt enkelt. Utan åk upp i hissen, köp något att dricka i baren och njut av utomlandskänsla och panoramavy över Stockholm. Men kom i tid om vädret är bra, det blir ofta kö lite senare på kvällen.

Urban Deli Sveavägen

Taggar

Snabbfakta