3 guldkorn från Österlen
God mat längs med den Skånska kusten

3 guldkorn från Österlen

Under sommaren har vi inte bara ätit god mat i Stockholm utan även i resten av landet! Här kommer våra 3 bästa tips från Österlen.

 

Hamna, Åhus

Restaurang Hamna Pizzeria i Åhus

Restaurang Hamna ligger i Åhus hamn precis vid vattnet. Du kan antingen sitta inomhus, utomhus under tak eller under helt bar himmel. Här serveras krispig stenugnspizza på ett nytänkande sätt och under sommaren så är det ofta fullt på uteserveringen. Trevlig personal och mysig miljö, väl värt ett besök! Se deras Facebook för mer info.

 

Söderberg & Sara Stenugnsbageri

Söderberg & Sara Stenugnsbageri

Bor du nära Ystad eller har vägarna förbi? Stanna till på Söderberg & Sara Stenugnsbageri för en god frukost i solen! På Österportstorg 1 serveras det grillade mackor och gott kaffe och om du har tur med vädret så finns det en hyffsat stor uteservering med utsikt över torget. Det är som Fabrique fast mycket billigare!

 

Havsnära Fiskrökeri

Havsnära Fiskrökeri

Och såklart, om du befinner dig längs med kusten så är väl skaldjur ett måste och vad är då bättre än att gå till ett riktigt rökeri? Havsnära Fiskrökeri ligger 10 minuters promenad bort från centrum men med en uteservering bara 20 meter från havet så är det väl värt en liten promenad. Vi åt rökta räkor, bakad potatis med skagenröra och fish and chips och allt var överraskande gott och väldigt billigt.