Recension av Riche
Husmanskost på Östermalm

Recension av Riche

Riche är en klassiker i krogvärlden och hit går du om du vill spana på kändisar, gillar stämningen eller vill ta ett glas vin mitt på dagen. Vi besöker Riche en vardagseftermiddag och restaurangen är full av gäster, det är en avslappnad känsla i luften och det känns som att alla i lokalen är på semester mitt i veckan.

På menyn finns det vegetariskt, fisk och kött – husmanskost med en modern touch. Vi väljer att beställa det mest klassiska som går att hitta på menyn: köttbullar med potatispuré. Köttbullarna är goda och ungefär vad vi förväntar oss. Potatispurén är tyvärr lite torr och inte sådär krämig och fet som vi önskar men vi blir nöjda och framförallt mycket mätta. Priset på 205 kronor känns okej, det är inte lika dyrt som många andra rätter på Riche men tillräckligt högt för att vi ska ha krav.

Gå dit för känslan eller läget

Personalen är både trevlig och uppmärksam, läget på restaurangen är bra och lokalen känns rymlig om än lite sliten. Det hade inte skadat att se över både möbler och lokal en extra gång. Men allt som allt är vi nöjda även om vi saknar det där lilla extra. En gång i tiden kanske Riche hade förtjänat högre betyg men idag finns det så pass bra och prisvärda restauranger för den som letar efter en riktigt bra måltid att det blir svårare att stå ut i mängden. Riche är nog snarare en restaurang du går till för känslan och läget snarare än för en prisvärd måltid.

Taggar

Snabbfakta