Brunch i Stockholm
Tips för dig som älskar brunch

Brunch i Stockholm

Här guidar vi till tre bra restauranger för brunch i Stockholm!

Bread and table

Bread and table ligger en bit från Stureplan på Birger Jarlsgatan, här finns det alltid plats under helgerna och för den som vill planera går det även att boka bord. På menyn finns klassiska brunchrätter – eggs benedict, french toast, äggröra med prinskorv och allt är tillagat till perfektion. Det är dock inte Stockholms trendigaste brunchrestaurang, inredningen är inget speciellt och belysningen gör inte maten rättvis men det är en av våra favoriter – ett riktigt smultronställe.

Greasy Spoon i Vasastan

På Hagagatan 4 ligger Greasy Spoons andra location och till skillnad från Bread and table är det ofta långa väntetider och mycket brunchsugna matgäster. Maten gör oss dock inte besvikna och på menyn finns allt man kan drömma om när det gäller brunch. Pannkakor, french toast, egg benedicte, bacon m.m. Plus för att man kan lägga till saker som avokado, rösti och pocherat ägg till sin rätt. Rätterna liksom lokalen är Instagramvänliga och här fotograferas det till höger och vänster.

Miss Clara

Varje lördag serverar Miss Clara brunch till tonerna av livemusik. Brunchen är poppis, det märks när vi kommer innanför dörrarna precis vid öppning. Det är tur att restaurangen är stor och rymmer många sällskap. Lokalen är vacker och sådär hotellyxig som passar perfekt när man ska frossa i brunch. På menyn finns även här klassikers eggs bendicte men även omeletter, chiapudding och club sandiwich. Priserna är lite högre än Stockholms brunchgenomsnitt men miljön är trevlig och är perfekt för en lite längre sittning.