Nya restauranger 2016
De största mattrenderna i Stockholm

Nya restauranger 2016

Dags att se tillbaka på vad som hände under krogåret 2016! Vi har samlat några av alla de nya restauranger som har dykt upp i Stockholm. Det har varit allt från årets största mattrend, pokébowl, till krogar som vill gå tillbaka till det enkla och klassiska.

Hantverket öppnade i våras på Sturegatan vid Humlegården. I riktigt snygga lokaler serveras riktigt god mat med råvaror efter säsong.

Brasserie Balzac ligger på Odengatan och är ett klassiskt, franskt brasserie. Här serveras även en billig brunch. Missa inte deras goda kroketter!

Mother tillhör F12-gruppen och trots att det ligger mitt i centrala Stockholm så rymmer lokalen 500 gäster.

Mamawolf satsar på japanska pannkakor i en liten lokal vid Mariatorget. Kul med nya influenser!

Maya har hakat på den mexikanska trenden. Här kan du äta tacos i stora lass i en av Kungsholmens mysigaste lokaler.

Falafelbaren Skanstull är ett nyöppnat syskon till Falafelbaren Hornsgatan som serverar falafel i toppklass. Alltid fullt!

Paul´s har öppnat i det nya hotellkonceptet Scandic Haymarket i gamla PUB-huset vid Hötorget. Vi har bl.a. provat på deras helgbrunch: för gottegrisen är det drömmen! Här finns även mysiga och instagramvänliga Gretas.

Knut Bar ligger på Regeringsgatan och är systerrestaurang till Knut. Norrländskt tema på mat så väl som på inredning.

Ile Roi är Usines nya satsning, den här gången på Kungsholmen. Öppet från morgon till sen kväll, det gillar vi!

Le Bistro är Västermalmsgallerians senaste tillskott, och det är efterlängtat. Fransk mat i mysig miljö, åtminstone för att vara inne i en galleria.

Jim Lim i K25 är Farangs lillebror och serverar asiatisk snabbmat med finess. Tumme upp för en mycket god nudelsoppa!

Galinas pizza och The Fishery är ett av 2016 tillskott i Teatern Ringen och här finns det vedugnsbakad pizza till en schysst prislapp och värmande fiskrätter. Vad sägs om en pizza med potatis på?

Andra nya restauranger 2016 som vi tyvärr inte har hunnit besöka än är Agrikultur, Pontus in the Air, Shanti Ultimat, Tap Room, Hawaii Poké, Portal, Low and Slow Smokehouse, Restaurang Bardot, Kasai, Restaurang Ilse, Restaurang Art, Cafe Nizza och H.E.L.