Recension av Ramblas Mariatorget
Goda tapas på Södermalm

Recension av Ramblas Mariatorget

Är du sugen på tapas? Vi kan varmt rekommendera Ramblas. Vi har tidigare recenserat Ramblas Hornstull och nu har vi besökt Ramblas Mariatorget. Konceptet och menyn är snarlik, dock föredrar Krogklubben Mariatorgets lokaler som är lite mysigare och tystare. Miljön passar likväl för AW med kompisgänget som för en dejt med partnern.

Alla tapas kostar mellan 50-80 kr och personalen rekommenderar 3-4 rätter/person men då blir du också rejält mätt. Men tapas äts bäst i sällskap och vi brukar oftast beställa in 6-7 rätter och dela på två. Den här gången beställer vi bland annat in getost, rödbetor, kroketter, paprikor och hamburgare. Vår stora favorit är smörslungade rödbetor med chevreost, honung och pumpafrön men även flanksteken med chimicurri och majs håller hög klass. Minihamburgaren är svår att dela på men en rolig rätt och gröna paprikor är nästan ett måste när det kommer till tapas. För en sekund känns det nästan som att vi befinner oss i Barcelona. Dock blir vi besvikna när det kommer till de hemlagade kroketterna med spenat och blåmögelost: de är konsistenslösa och alldeles för feta.

Men överlag är vi mycket nöjda med vårt besök på Ramblas, som alltid. Det är ingen gastronomisk upplevelse men det är prisvärt och enkelt. Mycket mat för en bra peng, avslappnad stämning och oftast går det att få ett bord för två utan att boka bord i förväg. Är ni fler kan det dock vara värt att slå en signal några dagar i förväg.

Ramblas MariatorgetRamblas Mariatorget

Taggar

Snabbfakta