Recension av Ai Ramen
+
Värmande ramen på Södermalm

Recension av Ai Ramen

Ramen är helt perfekt mat så här i höstrusket, eller hur? Mättande, värmande, mustigt och någorlunda nyttigt. Ai Ramen ligger på mysiga Erstagatan, på den lite ”off” delen av Söder.

Lokalen är minimalistiskt inredd, med enkla barstolar och öppet kök. Det funkar fint och passar konceptet. Menyn är ganska kort och består i huvudsak av olika ramen, samt ett par förrätter så som Kimchi, Edamame och Spicy Fried Chicken/Tofu (och den sistnämnda är magisk!). Vi blir positivt överraskade av priserna – med Stockholm-mått mätt tycker vi att Ai Ramen serverar en prisvärd middag. Huvudrätterna ligger på runt 155 kronor och du får ett glas cava för 75 spänn! På menyn finns också sake och olika asiatiska öl.

Vår favoritramen är Tonkotsu med fläskbuljong, ett tips är även att byta ut det marinerade ägget mot ett 63-gradigt. Det är precis det som vi vill äta varje dag under vinterhalvåret! Tyvärr håller inte Spicy Miso riktigt samma nivå. Vi saknar djup i smakerna och det känns platt i jämförelse med den härliga Tonkotsu-buljongen. Annars lämnar vi Ai Ramen mestadels nöjda. Vi hade kunnat tänka oss att avsluta kvällen med något sött, men tyvärr finns ingenting sånt på menyn. Det hade vi gärna önskat se!

Taggar

Snabbfakta