Recension av Älskade Traditioner
Mysigt café på Söder

Recension av Älskade Traditioner

Älskade Traditioner ligger på Södermannagatan på Södermalm, och är helt klart ett av våra favoritcaféer på Söder. Här serveras bland annat våfflor, wraffles (matiga våfflor) och sötsaker. Lokalen är hundra procent retroinspirerad med Perstorpsbord, schackrutigt golv och en jukebox som spelar musik. Genomtänkt, kul och annorlunda.

Efter en hel del velande bestämmer sig Krogklubben till slut för en wraffle med skagenröra på handskalade räkor, kräftstjärtar och stenbitsrom för 159 kronor, och en söt våffla med banana split för 98 kronor. Till det dricker vi kaffe serverade i små, söta koppar och apelsinjuice.

Frasiga och varma våfflor

Och det är lika gott som vanligt. Frasiga och varma våfflor med rikligt med tillbehör. Här snålas det inte! Att dela på en wraffle och en söt våffla är ett vinnande koncept för oss som vill ha lite av varje och vi blir dessutom mycket mätta. För den som vill ha mer av det goda finns det dessutom enorma milkshakes som gör sig toppen på Instagram.

Vi minns tillbaka när vi besökte Älskade Traditioner för ett par år sedan

Då skrev vi att gästerna inte hade hittat dit än och nu två år senare kan vi med både glädje och sorg säga att de äntligen har gjort det. Vi är glada att fler får testa dessa smarriga våfflor men vi tycker att det är synd att ljudnivån har stigit i takt med antalet gäster. För den fantastiska maten till trots så går det inte riktigt att slappna av och än mindre ha ett bra samtal, och det är ibland minst lika viktigt som maten. Det kanske är dags för en ny lokal snart?

Älskade Traditioner

Taggar

Snabbfakta