Recension av Aubergine
Lyxig kvarterskrog på Östermalm

Recension av Aubergine

Auberginepå Linnégatan är en av våra favoritkrogar när vi vill ha en mysig kväll. Här är det alltid mycket folk och bra stämning men samtidigt en behaglig ljudnivå för att kunna prata i flera timmar utan att störas. Vi bokar alltid bord i förväg, just den här gången med bara några dagars framförhållning, så du behöver inte ha flera veckors framförhållning.

Vi bestämmer oss för en hummer- och tryffelpasta med papardelle, grädde, parmesan och spetskål. Med sina lyxiga råvaror är det en av de lite dyrare rätterna på menyn men vi kan verkligen säga att det är värt sitt pris på 260 kronor. En krämig pasta med generöst med hummer och lagom mycket tryffel. Vi sitter och njuter från första till sista tugga. Till dessert blir det bakad mörk choklad med hallonsorbet, passionsfruktscurd och rostad mandelmassa – nästan ett måste för chokladfantasten! En väl tilltagen portion för 90 kronor, det kallar vi ett riktigt kap.

Och ungefär såhär är det varje gång vi besöker Aubergine. Servicen är som vanligt spot on och besöket är allt igenom mysigt. Hit går vi för att vi vet att det håller hög klass, och för det man får är priserna väldigt bra.

Taggar

Snabbfakta