Recension av Aubergine
Lyxig kvarterskrog på Östermalm

Recension av Aubergine

Krogklubben STHLM har tidigare besökt Aubergine under deras tryffelvecka. Då blev betyget en solklar 5:a, så förväntningarna var definitivt höga när vi skulle hit igen och testa deras vårmeny.

Menyn har influenser från både det svenska, franska och asiatiska köket. Vi tycker dock att vårtemat inte är särskilt tydligt, men oavsett så lockar många av rätterna. Till förrätt beställer vi in en asiatisk rå lax med kavring och grönsparris, en klassisk Pelle Janzon och vit sparris. Laxrätten är otroligt god och kvällens stora vinnare – tips! Portionen med Pelle Janzon är väldigt generös, särskilt med så fina råvaror. Både den och sparrisen  är mycket goda men inget utöver det vanliga.

Bland huvudrätterna fastnar vi mest för en enkel pasta med musslor – faktiskt den bästa pastan vi ätit på länge! Lammracksen är riktigt bra med men kalvtartaren är inte på topp. Vi testar tre desserter som alla håller mycket hög kvalitet. Den bakade chokladen med glass vill vi äta igen!

Vi gillar Aubergine för deras stabila kök med rejäla portioner med riktigt fina råvaror till ett bra pris. Och här blir du utan tvekan mätt på en huvudrätt – tyvärr inte en självklarhet på alla krogar nuförtiden! Vi kan dock sakna lite mer finess gällande upplägg. Men Aubergine är en klassisk östermalmsk finkvarterskrog där de allra flesta borde trivas.

Taggar

Snabbfakta