Recension av Aubergine
Årets bästa tradition: Tryffelvecka

Recension av Aubergine

Äntligen dags för vår favorittradition: tryffelveckorna på Aubergine! Det är helt klart det bästa sättet att hantera omställningen till vintertid. Kvällen börjar på topp med en dekadent, Jan Stenbeck-inspirerad aptitretare: smörig potatiskräm toppad med tryffel och rysk kaviar som serveras i en sked. Wow! Den lilla skeden sätter också standarden för resten av kvällen.

Andra nyheter för i år är charkbrickan som kommer med tryffelchips och rödbetstapenad. Lika fin att titta på som mumsig att äta upp. När pizza bianco ställs fram i mitten av rummet börjar snålvattnet rinna. Tryffel, mozzarella, parmesan och grillad kronärtskocka – eh, ja tack! Pastan med hönsbuljong och vit tryffel är vår återkommande favorit – och här måste vi bli klyschiga – den fullkomligen smälter i munnen. Ett bevis på hur fantastisk mat kan vara i all sin enkelhet, när det görs på prima råvaror av en riktigt skillad kock. Ett ljuvligt glas Barolo till sitter inte helt fel heller och lika god är den alkoholfria äppeldrinken som doftar kanel. Desserten med munk, vaniljglass och päron skulle passa perfekt på årets julbord.

Det här är inte det billigaste stället du kan gå till (särskilt inte under tryffelveckorna…) men råvarorna är förstklassiga och allt är lagat till perfektion. Dessutom blir du otroligt väl omhändertagen av personalen i den höstmysiga och varma lokalen. Opretentiöst, generöst och med lyxig fingertoppskänsla – det är Aubergine i ett nötskal.

Taggar

Snabbfakta