Recension av Aubergine
Något för tryffelälskaren

Recension av Aubergine

Tryffelveckorna på Aubergine har blivit en hösttradition – ett ljus i novembermörkret! Krogklubben går hit för tredje året i rad och är lika nöjda som vanligt.

Till skillnad från tidigare erbjuds ingen avsmakningsmeny. Vi saknar det litegrann, men med en generös a la carté-meny med många förrätter kan man ju pussla ihop sin egen avsmakningsmeny. Maten är helt exemplarisk, precis som tidigare år. Lyxiga, fina råvaror med klassiska smaker som är tillagade till perfektion – där har ni Aubergine i ett nötskal. Och det kommer särskilt fram under tryffelveckorna!

Bästa burgarna på länge

Kvällen inleds med tryffelpizza och hamburgersliders. Ett unisont ”mmmm” sprider sig runt bordet. Bästa burgarna på länge, som fullkomligt dryper av tryffelsmak utan att bli för mycket. Wow! Därefter blir det en enkel men helt perfekt pasta: pappardelle med kycklingbuljong, parmesan och tryffel. Vi åt samma pasta förra året och i all sin enkelhet är det nog den allra bästa rätten på menyn. Därefter blir det rådjur med shiitake, syrliga bär och – ja, du gissade rätt – tryffel. Köket fortsätter leverera och vi avslutar med en uppfriskande äppelsorbet och en ostbricka med tryffelostar.

En perfekt höstrestaurang

Servicen är snabb och uppmärksam. Framåt kvällen blir det lite stressigare och personalen springer omkring lite mycket. Vi föredrar lugnet mellan 18-19. Det är bra pratmiljö, ombonat och mörkt men inte för mörkt – en perfekt höstrestaurang. Vi vill också lyfta bartendern som levererar färgglada, smakrika och spännande alkoholfria drinkar som passar till maten, en kombination vi inte är bortskämda med!

AubergineAubergineAubergineAubergineAubergine

Taggar

Snabbfakta