Recension av Babel Deli
Lunch i Hornstull

Recension av Babel Deli

Babel Deli i Hornstull är ett lunchhak/café som serverar goda och hälsosamma Meze-rätter med karaktäristiska smaker från Mellanöstern.

Babel Deli i Hornstull är mer ett lunchhak/café än en restaurang och har därför lite enklare service men också lägre priser. Lokalen är väldigt liten och sittplatserna är få men under sommarhalvåret har de en uteservering med gott om sol under lunchrusning. Du beställer framme i disken och kan välja mellan meze, sallader och pitawraps i olika konstellationer. Det finns både vegetariska och veganska alternativ.

Vi väljer Babel Delis vegetariska alternativ med fetaknyte, pirog, falafel och vinbladsdolme. Till det får vi sallad, bulgur, tabolleh och två valfria röror. Vår favorit är hummus och baba ganoush men även tsatsikin är god.

Det är snabba i köket så vi slipper vänta. Det känns fräscht och det smakar mycket, extra plus för saftigt fetaknyte. Rödkålen hade kunnat vara lite mer smak i och falafel äter vi helst nyfriterad men på det stora hela är det en riktigt bra lunch.

Vi är alltid mer än nöjda när vi besöker Babel Deli och framförallt så är det en av Stockholms enklaste, mest prisvärda luncher. En takeaway kostar t.ex. 89 kronor, går snabbt och håller hög kvalité. En stor tumme upp från Krogklubben!

Taggar

Snabbfakta