Recension av Barranco
Prisvärda tacos på Söder

Recension av Barranco

Barranco ligger i bottenvåningen i Hornhuset i Hornstull. Här serveras mat med sydamerikanska influenser. Det är väldigt prisvärt, beställ två taco var för 45-50 kr styck och dela på en sötpotatispommes så blir du helt okej mätt för under 150 kr.

Redan klockan 6 är lokalen full av både mat- och dryckesgäster. I högtalarna spelas hög musik och stundtals är det svårt att prata. Men det är bra stämning i lokalen och framförallt för AW-gänget. Det är lite rufft och mörkt och nästan klubbkänsla, rätt härligt ändå.

Maten är väldigt god, cevichen är perfekt syrlig med fin fisk och goda ingredienser som gigantiska majskorn och sötpotatis. När det kommer till tacon testar vi taco med fläskkarre, friterad sej och flankstek. Flanksteken är vår absoluta favorit men alla tre är goda, väl tilltagna och fina att se på. Allt passar dessutom väldigt bra att kombinera med sötpotatispommesen. Gällande sötpotatispommesen hade de faktiskt kunnat vara ganska rejält mycket krispigare. De är dessutom täckta med (god) sås vilket gjorde att de blev extra mjuka. Men det är ändå alltid gott med sötpotatis!

Tyvärr är det en sak som verkligen drar ner betyget: servicen. Den är nonchalant, vi får vänta alldeles för länge både på maten och på att få betala, och servitrisen kan nästan beskrivas som otrevlig. Dessutom blir det fel i beställningen och utan en ursäkt får vi vänta en bra stund för att det ska rättas till. Det är viktigt att man känner sig välkommen. Det gör vi inte här. Därför blir betyget inte så bra som det hade kunnat bli, för det är verkligen gott och prisvärt.

Taggar

Snabbfakta