Recension av Beirut Café
Lyxig meze på Östermalm

Recension av Beirut Café

Beirut Café har funnits ett antal år, och lyckas hålla igång trots det lite avsides läget på lugna Engelbrektsgatan på Östermalm. Här serveras, som namnet skvallrar om, libanesisk mat med fokus på meze. Krogklubben besöker Beirut en helt vanlig vardag, ändå är restaurangen välfylld. Par på dejt, en stor släkt och barnfamiljer sitter bland borden. Libanesiskt brukar falla de allra flesta i smaken – och det märks här!

Lokalen är ombonad och tjusig. Mycket färg, sammet och textil. Detta gör också att det är perfekt samtalsmiljö –  något vi ofta saknar bland dagens avskalade restauranger där kakel är king… Restaurangen rymmer upp till 150 matgäster, inklusive en mindre intim matsal i källaren, som man kan boka för en privat middag. Perfekt för födelsedagsmiddagen med hela tjocka släkten! Vi tar in en avsmakningsmeny meze som kostar 395 kr per person och består av omkring 16 olika varma och kalla rätter och röror.

Vi börjar med en citron- och vitlöksmarinerad kronärtskocka för att stilla den värsta hungern. Den är inte bara en rolig förrätt att dela på, utan även otroligt god. Smårätterna består av allt från korv, kyckling, vegetariskt, ostar m.m. Missa inte mozzarella sticks – som höjs till helt nya nivåer här! Vi njuter av maten, den ena rätten är godare än den andre. Allra bäst är kanske rörorna, som vi äter med varmt nybakat pitabröd – krämig hoummus och smakrik moutabbal batinzian. Pirogerna kommer i tre olika smaker och känns inte lika spännande, vi hade hellre fått in lite fler olika rätter. Falafeln var lite torr så den hoppar vi nog över till nästa gång men allt som allt är det en toppenmiddag, för ett helt rimligt pris. Meze i lyxig miljö hittar du på Beirut Café!

 

Taggar

Snabbfakta