Recension av Bio Rio
Bio Rios restaurang i Hornstull

Recension av Bio Rio

För bara ett par månader sedan öppnade Bio Rios nya restaurang och bakom står gänget från Indio Kitchen. Här serveras japansk mat med peruanska smaker grillad över öppen eld – hur kul!?

Middagsmenyn består av mellanrätter från 45 till 145 kronor och vi blir rekommenderade att ta 3-4 rätter för att bli mätta. Vi börjar med lite smårätter som peruanskt bröd med kålsmör och nori och lök, mums! Sedan fortsätter vi med traditionell grill: kantareller med sojamajo och pecorino, sakemarinerad torsk med picklad gurka och wagyu biff med salsa verde och brynt smör. Kantarellen är lite platt i smakerna och torsken har vi delade åsikter om, men wagyun är smakrik och härlig.

Därefter tar vi ett rejält kliv uppåt smakmässigt för lammracksen som finns under kategorin peruansk streetfood är bland det godaste vi har ätit. Den rätten är ett måste för alla som går till Bio Rio. Och avslutningen, ceviche på torsk är en riktigt fullpoängare. Frisk, smarrig och en perfekt avslutning efter en ganska köttung middag.

Vi är positivt överraskade av Bio Rio och tänker flera gånger under kvällen att här ska vi bli stammisar! Kul koncept, avslappnat och trevlig personal. Men det finns även grejer att utveckla: ljudnivån är stundtals lite i högsta laget och vi hade gärna sett något fräscht på dessertmenyn, men med tanke på att restaurangen bara har varit öppet under hösten så är vi verkligen nyfikna och förväntansfulla inför framtiden.

Taggar

Snabbfakta