Recension av Bistro Bananas
+
Lyxig pizza på Södermalm

Recension av Bistro Bananas

Bistro Bananas på Södermalm serverar stans bästa finpizza! Vi har varit här flera gånger och ätit de fantastiska pizzorna.

Här finns både klassiker som margeritha och mer okonventionella smakkombinationer, som våra favoriter Bimi (Mozzarella, broccolini och citron) och Diavola (Fior di latte, parmigiano reggiano och bastoncino picante). Priserna kostar som de flesta finpizzor: mellan 120-235 kronor och visst känns det i plånboken om man väljer en av de dyrare pizzorna. Krogklubben har inte testat resten av menyn än, men den ser lovande ut och med ett tydligt vegofokus, här finns allt från parmesankroketter och grillad spetskål till falafel och blomkålsplättar.

Bananas känns opretentiöst men trendigt och funkar riktigt bra för bara barhäng också. Pizzaugnen ligger synlig längst in i lokalen, så man ser när pizzorna bakas och doften som sprider sig i lokalen är fantastisk. Lägg till glada och personliga servitriser och det finns inte mycket att klaga på. Allt bara flyter på och det känns spännande och tryggt på samma gång. Bananas är värt flera besök!

Taggar

Snabbfakta