Recension av Bread and Table
En av Stockholms bästa bruncher

Recension av Bread and Table

På Birger Jarlsgatan, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm, ligger Bread and Table, en blandning mellan café och bageri. Här finns en bageridel och en del med ett antal bord, och det går att köpa både bröd, bakverk, lunch, brunch och till och med alkohol.

Inredningen är riktigt trevlig, modern med mycket växter. Det enda vi inte riktigt gillar är belysningen – det är inte Instagramvänligt för fem öre utan spotlightsen i taket gör att det ser ut som att man fotar med blixt.

Det går att boka bord

Vi går hit en lördag vid tolvtiden för att testa brunchen. Trots rusningstid för brunch finns det flera lediga bord, och vet ni vad: det går att boka bord i förväg! Hur bra?

Billigast i stan?

På menyn finns klassiska brunchrätter – eggs benedict, french toast, äggröra med prinskorv. För 220 kronor kan man också välja brunchpaketet som består av både kaffe, färskpressad juice, ägg, smörgås och mycket mer. Ett annat prisvärt tips är kaffe + dagens söta (för dagen en stor bit prinsesstårta) för 30 kronor. Billigast i stan?

Allt lagat till perfektion

För oss faller dock valet på just eggs benedict med skinka och äggröra med korv och brioche. Och vad nöjda vi är. Pocherade äggen, hollandaisen (i rikliga mängder!), den smörstekta briochen, krämiga äggröran. Allt lagat till perfektion. Möjligen är ett av bröden lite bränt på kanterna, om vi ska hitta något att klaga på. Som avslutning delar vi på en brownie, som föga förvånande är kanon även den.

Vårt bästa brunchtips just nu

För ja, så är det. Vi hittar ingenting annat som inte är bra. Personalen, priserna (125 kr styck för våra rätter), miljön, möjligheten att boka bord. Allt är helt enkelt tipp topp. Det ligger lite off, men den tiden det tar att köa till Greasy Spoon eller STHLM Brunch Club lägger vi i stället med glädje på att promenera till Bread and Table. Helt klart vårt bästa brunchtips just nu. Glöm inte att tagga någon du vill gå hit med!

Bread and TableBread and TableBread and TableBread and TableBread and TableBread and TableBread and TableBread and TableBread and TableBread and Table

Taggar

Snabbfakta