Recension av Breakfast and Wine
En av Kungsholmens bästa restauranger

Recension av Breakfast and Wine

En torsdagkväll i oktober styr vi stegen mot Breakfast and Wine som ligger ett stenkast från Fridhemsplan. Vi vet inte riktigt vad vi ska förvänta oss, namnet gör oss mest förvirrade och på hemsidan finns inte mycket info. Men när vi kommer in i lokalen känner vi genast att vi gärna spenderar varenda kväll här. Det är opretentiöst, välkomnande och varmt med tända ljus överallt och bekväma sammetsstolar. Den trevliga personalen serverar oss varsitt glas champagne för ett helt humant pris och i högtalarna spelas Håkan Hellström hela kvällen igenom. Akustiken är väldigt bra så trots musiken går det bra att prata.

Menyn som serveras består av 10 rätter för 695 kr. Den innehåller en del kött och fisk, så anmäl i förväg om du är vegetarian så fixar de det utan problem. Vinpaketet till kostar 500 så det är väldigt prisvärt. Maten är lekfull, nordisk och varje rätt ser ut som ett litet konstverk. Den ska ätas antingen med bara gaffel, sked eller fingrarna vilket bidrar till den opretentiösa stämningen. Smakerna är däremot på topp, riktig fine dining. Våra favoriter är sillen (trots att vi knappt gillar sill), lammet med sechuanpeppar, hummer med broccoli och yuzu, efterrätten med passion och kokos… Eller okej. Vi älskar nästintill varenda rätt. Den enda som är lite svagare är svampen som är en smula platt och torr. Annars är allt verkligen helt perfekt. Såsen till hummern vill vi äta som soppa, tartaren får oss att blunda och njuta, osten liknar ingenting vi testat förut, de avslutande kolorna är den ultimata avrundingen på en härlig middag.

Oväntad pärla som förgyller Kungsholmens restaurangutbud

Breakfast and Wine är helt enkelt en riktigt oväntad pärla som förgyller Kungsholmens restaurangutbud. Här stämmer allt. Stämningen, personalen, vinet, maten, lokalen, priserna. Hit kan du gå med såväl dejten, familjen eller kompisarna. Eller själv för den delen, kanske ta ett glas vin och en rätt i baren. Bokar man inte bord går det nämligen bra att droppa in och välja någon enstaka rätt. Summa summarum: gå hit!

Breakfast and wineBreakfast and wineBreakfast and wineBreakfast and wineBreakfast and wineBreakfast and wine

Taggar

Snabbfakta