Recension av Çok
Riktigt bra kebab i Hornsberg strand

Recension av Çok

Cok är en liten dönerrestaurang vid Hornsbergs strand. Kebabställen brukar ju inte vara speciellt mysiga, men Cok är undantaget som bekräftar regeln. Myslampor i hela taket och udda inredningsdetaljer skapar en riktigt trevlig atmosfär långt ifrån det klassiska kebabstället. Lokalen är ganska liten men det finns ett antal bord och när vi går hit en tisdagkväll finns det flera lediga platser. Cok har också rättigheter för den som är sugen på en öl eller ett glas vin.

På menyn finns olika sorters döner, både rulle, pita och tallrik, både med kött och vegetariska alternativ. Vi tar en tallrik med kött, sås, pommes och sallad för 155 kronor. Till det testar vi lite olika såser och röror. Det är lite dyrare än standardkebaben, men det är också väldigt mycket bättre. Portionen är rejäl, pommesen perfekta, vitlökssåsen fräsch. Men bäst av allt är hummusen, den får ni absolut inte missa!

En miss är att det inte står hur starka saker är på menyn, rostade chilidippen är nämligen så stark att det brinner i munnen. Men väldigt god! Annars är allt på topp. Det är kanske lite dyrt med 155 kronor för en kebabtallrik, fast det känns ändå värt det. Bra råvaror kostar, svårare än så är det inte. Det går också att välja billigare mat, en kebabrulle kostar runt en hundring. Än så länge har Cok bara öppet på kvällstid, men inom kort öppnar de för lunch. Gå hit och glöm för guds skull inte att beställa hummus!

Taggar

Snabbfakta