Recension av Café Koya
Nyöppnat japanskt café

Recension av Café Koya

Helt nyöppnat, på Gästrikegatan vid Sankt Eriksplan, ligger japanska Cafe Koya. Här doftar det fortfarande sprillans nytt från de ljusa träborden, det öppnade nämligen i december. 

Vi trillar in här av en slump, efter att ha försökt gå till ett proppfullt Kaffeverket. Här ekar det i stället helt tomt sånär som på en pappa med dotter som köper en take awaykaffe, till synes för att kunna låna toaletten med gott samvete. Men det är öppet och vi bestämmer oss för att testa deras lunch. Menyn är sparsmakad och består av två rätter, sallad med udonnudlar och yakitorisallad. Som tillbehör finns antingen tofu eller kyckling.

Det finns också ett antal japanska bakverk och drycker, men vi prövar bara varsin udonnudelsallad för 108 kr. Vi ber om att få både kyckling och tofu till, vilket visar sig vara ett bra val. Det är gott med kombinationen. Något annat som är gott är hela anrättningen. Tjocka nudlar, krispig broccoli, smakrik svamp, riktigt god dressing i stora mängder. Det här är helt klart en annorlunda sallad, ingenting som man slänger ihop hemma i köket direkt. Riktigt kul!
Vi håller tummarna för att fler hittar hit under 2018, vi är nämligen väldigt glada över att vi vågade gå in trots att det var tomt.

Taggar

Snabbfakta