Recension av Café Nizza
Fine dining med känsla av kvarterskrog

Recension av Café Nizza

Högt upp på Åsögatan, ett stenkast från Ai Ramen och Nook, ligger Café Nizza. Vi går hit en ljummen sommarkväll och det är en härlig stämning i luften, här möts människor som gillar riktigt bra mat i en avslappnad miljö.

Vi börjar med en god sparrisrätt med äggmimosa, en tallrik med en liten bit av sommaren. En perfekt aptitretare som stundtals får oss att sitta helt tysta och bara njuta. Sedan följer klassikern Fermentata Cacio e Pepe som i all sin enkelhet gör oss både mätta och belåtna. När vi sedan kommer till kvällens varmrätt, en vegetarisk rätt med grönsaker och svamp, blir vi tyvärr lite besvikna. Trots bra smaker så är det inte mycket mat och för dryga 250 kronor så vill vi ändå bli mätta. Vi avslutar med en dessert på blodapelsin, ricotta och bovete som lever upp till alla våra höga förväntningar och det blir nog också kvällens höjdpunkt.

Vid vårt senaste besök för ett år sedan sjöng vi lovsånger om Café Nizza. Den här gången är vi nog lite mer återhållsamma. Vi saknar de konstnärliga kreationerna och priserna är stundtals uppe och snuddar vid vår smärtgräns, inte för att det inte är väldigt gott eller för att råvarorna inte håller hög kvalitet, utan för att vi helt enkelt inte blir riktigt mätta. Men när det kommer till allt annat, från service och stämning till koncept och miljö kan vi inte bli nöjdare. Det är också därför vi gillar och rekommenderar Cafe Nizza till dig som värdesätter riktigt bra mat.

Cafe NizzaCafe Nizza

Taggar

Snabbfakta