Recension av Café Nizza
Fine dining med känsla av kvarterskrog

Recension av Café Nizza

Ibland kan ett restaurangbesök kännas lite magiskt. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör det, men vi antar att det handlar om att alla komponenter prickar in precis rätt. Sällskap, stämning, humör, bemötande, lokal, mat och upplägg – plus nåt mystiskt odefinierbart?

Just en sådan kväll hade Krogklubben på Café Nizza. Högt upp på Åsögatan, ett stenkast från Ai Ramen och Nook, ligger Café Nizza. En ljummen försommarkväll slog vi oss ned på uteserveringen (en av stans mysigaste!). Bland gästerna märktes en gammal men mycket social tax, två bebisar och diverse kompisgäng.

Naturvin i fokus

Café Nizza erbjuder en prisvärd 5-rättersmeny för 595 kronor. Köket är sydeuropeiskt men kombineras med moderna och nordiska inslag och varje rätt ser ut som ett litet konstverk. Det är mestadels fisk och grönt som gäller. Här ligger stort fokus på vin och på vinlistan hittar du både naturviner och orange viner. Ett måste är att beställa in ett glas av naturprosseccon. Det godaste vi druckit på länge!

5-rätters med toppkvalité

Vi börjar med att smaska på härliga oliver och rädisor, sen följer fem rätter med bl.a. gädda, pasta, bouillabaisse och grönsaker tillagade på olika finurliga sätt. Uppläggen är grymt fina och smakerna goda och liksom upplyftande. Kanske kunde man plocka bort en fiskrätt, då det blir lite väl mycket fisk. Kvällens höjdpunkt? Desserten som består av fattig riddare, tjock salt kolasås och en frisk glass. Så gott att man smäller av! Ta med dig din bästa vän eller partner och du får förhoppningsvis en lika magisk kväll som vi hade.

Taggar

Snabbfakta