Recension av Chelas
+
Hornstulls nya mexikanare

Recension av Chelas

I Bitter Pills gamla lokaler på Verkstadsgatan 4 i Hornstull ligger nyöppnade mexikanska restaurangen Chelas. Här finns det både bardel för drop-in gäster och en matsal som rymmer cirka 30 personer.

Runt helgen är det ofta fullbokat, så därför trillar vi istället in en onsdagskväll efter jobbet. Redan från första stund känner vi att här kommer vi trivas! Det är mysigt inrett med varm belysning och mycket färg. Det är hemtrevligt och genuint, med glad personal som snabbt visar oss till ett par platser med god utsikt över lokalen.

Vi börjar kvällen med Tortilla chips, Guacamole och Salsa Roja – gott och prisvärt plock för att reta aptiten! Sen fortsätter vi med taco på fläsk och fisk, det serveras i portioner om tre och kostar 136:- per portion. Prisvärt! Rätterna är färgglada och vackra att se på men smakerna lyfter aldrig. Vi hade önskat att man vågade trycka på ganska mycket mer både när det kommer till hetta och syra, men vi känner att potentialen finns där. Stjärnan under kvällen blir därför avslutningen: Churros som serveras med både kolasås och mörk choklad. Här har vi ingenting att klaga på utan sitter bara tysta och njuter. För 65 kronor vill vi säga att det är en pangdessert.

Chelas är fortfarande en ny krog, men vi ser stor potential och kommer absolut gå hit igen och det är inte mycket som krävs för att det ska bli ännu bättre.