Recension av Den Gamle och Havet
Stämningsfull italienare

Recension av Den Gamle och Havet

Drygt ett år sedan förra recensionen är det dags för ett återbesök på Den gamle och havet, en klassisk italienare av det finare slaget. Vi kliver in i lokalen på Tulegatan och det känns som tiden stått stilla här inne. Inredningen går i varmt trä med mycket tända ljus och eleganta bord och stolar.

Det känns som att gänget i Gudfadern skulle kunna ha ätit en finare släktmiddag här på 60-talet. Ja, som ni hör är det verkligen en stämningsfull lokal! Här passar det att gå på dejt eller äta en lugn middag med farföräldrarna kanske, eftersom medelåldern är något högre här. Tyvärr är dock ljudvolymen en aning hög, akustiken är inte på topp utan det blir väldigt slamrigt.

Menyn följer den italienska mallen: antipasti, pasta, secondi och dessert. Fokus ligger på fisk och skaldjur, men menyn är ganska varierad. Vi testar lite olika saker, och det är helt klart förrätterna som sticker ut. Nästa gång vi går hit äter vi bara förrätter. Kalvcarpaccion bara smälter i munnen och bläckfisken fylld med vitlök, ströbröd och persilja får det att vattnas i munnen när vi tänker på den såhär i efterhand. Till huvudrätt tar vi bland annat en marulkspasta som är väldigt god men inte når upp till samma nivåer som förrätterna. Priserna är däremot utmärkta, runt 100 kr för en förrätt och 160 för en pasta. Riktigt prisvärt för ett så trevligt restaurangbesök. Hade vi bara ätit förrätter hade nog betyget landat på en femma, men varmrätten och ljudvolymen drar ner betyget en aning.

Taggar

Snabbfakta