Recension av Eatnam
Enkel men riktigt god vietnamesisk mat

Recension av Eatnam

Nu är det ett tag sedan vi senast besökte Eatnam. Vi älskar vietnamesiska restauranger och vår favorit Minh Mat ligger bara en snabb promenad bort på samma gata. Men medan Minh Mat är en mysig kvällsrestaurang där vi gärna tillbringar hela kvällen så vänder sig Eatnam snarare till den lite snabbare middagsgästen.

Du beställer framme i disk, det är väldigt trångt mellan borden och den där mysiga restaurangkänslan uteblir. Å andra sidan är priserna rejält mycket lägre. Här ligger de flesta rätterna runt 145 kronor och för det middagspriset kan vi ha överseende med miljön.

Vi beställer in nationalrätten Pho, en vietnamesisk nudelsoppa med biff som serveras med extra Hoisin- och Srirachasås samt Bun thit xao xa, en risnudelsallad med biff marinerat i citrongräs. Maten doftar ljuvligt, huvudrätterna är enorma men samtidigt smakfullt upplagt och det är lika gott som vi förväntar oss. Buljongen kan vara bland den godaste Pho-buljongen som vi någonsin har ätit och även om vi är skeptiska till biffen i soppan som är för torr och smaklös så är Phon i sin helhet bra. Risnudelsalladen är minst lika bra, där har man också lyckats bättre med köttet. Saftigt, smakrikt och hur mycket vi än äter så tar det aldrig slut – drömmen!

Vi föredrar en mysig middag på Minh Mat men om vi väljer att se Eatnam för vad det är, en enklare restaurang med låga priser så tycker vi ändå att de förtjänar ett högre betyg. Det är på något sätt uppfriskande att kunna äta en god, opretentiös middag utan att behöva boka bord långt i förväg. Sådana hak behövs alltid fler av!

Taggar

Snabbfakta