Recension av Falloumi
+
Falafel och halloumi på menyn

Recension av Falloumi

Vi är inte bortskämda med bra falafel i den här stan. Därför älskar vi Falloumi i Skansktull – som faktiskt är snäppet vassare än populära Falafelbaren.

För lite drygt ett år sedan tog Falloumi över Falafelbarens lokaler vid Skanstull. Konceptet är snarlikt med huvudfokus på falafel och halloumi. Här finns även en uteservering som trots läget längs med trafikerade Ringvägen är förvånansvärt trevlig.

Bli mätt på en billig peng

En ”Falloumi” kostar 80 kronor i pita och 90 kronor i rulle. Det mättar rejält men är du extra hungrig eller bara älskar sides så kan du för 25-35 kronor även komplettera med pommes eller sötpotatispommes. Falafeln är nyfriterad, krispig och smakrik, sötpotatispommesen är den godaste vi ätit och hummusdippen är nästan ett måste. Som ni hör älskar vi på Krogklubben just det här: smakrik, vällagad mat för en billig peng.

Enkel lokal och fullständiga rättigheter

Restaurangen är luftig, men inget ställe för den som är ute efter en lång sittning. Det är oftast fullt och belysningen bjuder inte in till mys, men för en lunch eller snabbare middag så fungerar det bra. Ett extra plus är att det även serveras ett bra utbud av öl, både hipsteröl på flaska och klassiskt öl på fat. Vi kan verkligen rekommendera Falloumi: det är bra mat, prisvärt och bra stämning. Helt klart värt en omväg för dig som älskar falafel eller sötpotatispommes lika mycket som vi!

Falloumi

Taggar

Snabbfakta