Recension av Frantzén
Sveriges bästa restaurang

Recension av Frantzén

För ett tag sedan fick vi äntligen chansen att besöka den omtalade restaurangen och vi är fortfarande, flera veckor senare, helt tagna av upplevelsen. Det här är inte bara ett ställe för en god bit mat utan det är som att ta ett steg in i en annan värld för ett par timmar.

Under middagen serverades fyra aptitretare, åtta rätter och en dessert. Till det valde vi dryckespaketet “Hybrid” som passar bra för oss som inte riktigt hänger med i ett vanligt vinpaket. Här har det lagts energi på härliga drycker gjorda på rabarb, russin och tomat samtidigt som man inte missar sake och vin.

Våra favoriträtter var havskräfta med krispigt ris och emulsion på skirat smör med hård konkurrens av Frantzéns signaturrätt: lök, lakrits och mandel. Den svagaste rätten på menyn var BBQ på duva, men då var vi också inne på rätt nummer sju och började bli ganska mätta. Som avslutning blev vi erbjudna ännu mer dessert, godis på vagn och kakor.

Servicen var oklanderlig. Från mottagande och besök i kök och vinkällare till presentation av råvaror och diskplock (som en liten föreställning i sig!?). Tryffel rivs i mängder vid bordet, kocken kommer och småpratar mellan rätterna och stämningen är härligt avslappnad. Visst känns det pretentiöst, men aldrig stelt eller obekvämt, och när vi lämnar restaurangen så är det stämningen och personalen som dröjer sig kvar långt efter att minnet av smakerna har lagt sig. Ett besök på Frantzén är en once in a lifetime-upplevelse – notan landade på 11.000 kronor för två personer och för många kan det vara en absurd summa att lägga på en middag – men om du liksom oss brinner för matupplevelser så är det ett måste.

FrantzénFrantzénFrantzénFrantzén

Taggar

Snabbfakta