Recension av Greasy Spoon Vasastan
+
Stockholms bästa brunch?

Recension av Greasy Spoon Vasastan

Som ni vet gillar vi att äta brunch i Stockholm och en av våra absoluta favoriter är Greasy Spoon i Vasastan på Hagagatan 4. Trots långa väntetider återkommer vi gång på gång för den underbart smaskiga maten och den trevliga brittiska atmosfären.

I fjol besökte vi Greasy Spoon på Hagagatan när det precis hade öppnat. Då var vi lyriska över maten, men besöket drogs ner rejält av den omysiga lokalen med hemsk akustik – betyget blev 3+. Häromdan var det dags för ett återbesök. Den här gången blir vi glatt överraskade av lokalen i Vasastan, som fått en bättre finish och det verkar som att man gjort något åt akustiken. Det är fortfarande ganska skramligt och högljutt, men på en okej nivå. Efter en halvtimme får vi bord och får ett glatt välkomnande av personalen. På menyn finns allt man kan drömma om när det gäller brunch. Pannkakor, french toast, egg benedicte, bacon m.m. Plus för att man kan lägga till saker som avokado, rösti och pocherat ägg till sin rätt.

Smakrika, rejäla rätter

Vi beställer in en tallrik vego full english breakfast, pink rosti, eggs benedict, avokadotoast och pannkakor med ricotto och blåbär. Efter en något lång väntestund får vi in maten. Stora portioner, dekadenta och smakrika rätter, fina råvaror tillagade med kärlek – så kan man beskriva maten på Greasy Spoon. Det enda som stör är ett ägg som tillagats för länge och att det snålas på hollandaisesåsen. Efter måltiden rullar vi ut och håller oss mätta halva dagen. Ett måste för alla brunchälskare!

 

Greasy SpoonGreasy SpoonGreasy Spoon

Taggar

Snabbfakta