Recension av Grill Ruby
Bortkastade pengar på dålig brunch

Recension av Grill Ruby

Vi kommer in på Grill Ruby i Gamla Stan runt klockan 13 en höstfrisk helgdag för att äta brunch. Lokalen är fullsatt och personalen stressad men hovmästaren berättar vänligt att vi kommer få vänta ungefär en kvart på att få ett bord för två. På brunchmenyn finns klassiker som Eggs Benedict, hamburgare och ceasarsallad.

Våra val faller på Eggs Benedict med rökt lax (164 kr), en Philly Steak Sandwich (138 kr) och varsin kopp kaffe. Servicen är effektiv och efter en stund får vi vår mat. Tallriken med Eggs Benedict är vad man kan förvänta sig: två briochebröd, pocherade ägg, hollandaisesås, spenatblad, rökt lax och pommes frites som tillbehör. Den smakar varken bättre eller sämre än på andra ställen utan faller tveklöst in i kategorin godkänd. Pommes fritesen gör ett bra jobb med att fylla magen men bidrar inte med någon vidare smakupplevelse då de både är flottiga och torra på samma gång.

Philly Steak Sandwichen består av ett briocheaktigt korvbröd fyllt med strimlad paprika, champinjoner och nötkött och hela skapelsen är täckt med ost. Till detta serveras även här pommes frites. Allt på tallriken går i olika nyanser av ljusgult och ger ett sorgligt intryck. Eftersom Philly Steak Sandwichens briochekorvbröd varken är grillat eller stekt blir hela smörgåsen en mjuk och svampig historia. Men sämre blir det. Köttbitarna, smörgåsens huvudpersoner, är nämligen stenhårda och snustorra och gör antagligen hela rätten mer skada än nytta. Köttet tillsammans med de oinspirerade grönsakerna, det intetsägande brödet och faktumet att allt är täckt med tjockt lager stelnad ost för tankarna till Billy’s Pan Pizza.

Notan för två personer landar på runt 370 kronor vilket är helt okej för en brunch i Stockholm men på Grill Ruby känns pengarna bortkastade. Hit kommer vi nog inte tillbaka igen utan nästa gång lägger vi hellre pengarna på ett annat ställe – är du brunchsugen inför helgen så rekommenderar vi däremot Greasy Spoon eller STHLM Brunch Club!

Grill Ruby

Taggar

Snabbfakta