Recension av Häktet
finmat och feststämning på Söder

Recension av Häktet

Häktet ligger i mysiga lokaler nära Mariatorget och har både en populär ölbar och cocktailbar. Restaurangen går inte av för hackor den heller!

Häktet är ett otroligt populärt ställe för barhäng på helgkvällar . En middag här passar bäst för kompisgänget. Restaurangen är liten, intim och avslappnad. Här serveras modern skandinavisk mat och vi får nöjet att testa det mesta på menyn.

Kvällen inleds riktigt starkt med en ovanligt fantasifull charkbricka och tre höjdarförätter: oxhjärta, fjällröding och en vegetarisk äpplerätt – missa inte sistnämnda! Till huvudrätt blir det torsk, oxrevben och vildand. Fiskrätten är enkel, men visst är det oftast så fisk är som godast? En rejäl bit perfekt tillagad torsk, ett milt skum och len potatis. De andra rätterna är goda, men blir lite för mastiga ibland.

Desserten håller samma toppnivå som förrätterna. En helt perfekt crème brûlée och en oemotståndlig chokladganache med bananparfait. Det syrliga, och nyttigare, bakade äpplet hamnar lite i skymundan…

Sist vill vi tacka för riktig toppenservice. På Häktet jobbar bara folk som är kunniga och älskar sitt jobb – det märks!

HäktetHäktetHäktetHäktetHäktetHäktetHäktetHäktetHäktetHäktetHäktet

Taggar

Snabbfakta