Recension av Hallwylska
+
Hallwylska Museets innergård

Recension av Hallwylska

Hallwylska är en sommarrestaurang som ligger på Hallwylska Museets innergård mitt i centrala Stockholm. Här finns det bara utomhusbord, vilket gör att det är den perfekta platsen för ljumma sommarkvällar. Och oroa dig inte, det finns både stora markiser och infravärme för lite blötare och kyligare dagar. Men passa på att gå hit medan det är riktigt varmt, för miljön gör att man får riktig utomlandskänsla, och det är ju den bästa känslan, eller hur?

Vi får bord en vacker lördagskväll, trots att vi är lite sent ute med bokningen. Till förrätt beställer vi in sparris och tonfisktartar. Sparrisen är väldigt bra, och serveras med hollandaise på brynt smör – vår nya favvohollandaise. Tyvärr är det lite för lite sås. Detsamma gäller tonfisktartaren, den är god men inte överraskande god och serveras med för lite sås.

Kvällens höjdare var tillbehöret

Till varmrätt väljer vi t-bonesteak och den vegetariska rätten, en anrättning med svamp, jordärtskocka och pepparrotspuré. Steken smakar väldigt bra, men är inte perfekt stekt och kanske på gränsen till tråkig. Lökpurén som den serveras med är däremot perfekt. Det vegetariska är också bra, men stundtals alldeles för salt. Det är också en smula tråkigt och lät godare än vad det faktiskt var. Kvällens höjdare var tillbehöret som vi valde: sommarprimörer. En hel tallrik blandade primörer för det angenäma 35 kr. Mest prisvärda någonsin.

Fantastisk miljö

Sammanfattningsvis: helt okej mat, goda drinkar, fantastisk miljö. Personalen var lite virrig, ibland otrevlig och ibland supertrevlig. Högt och lågt med andra ord, men väl värt ett besök.

HallwylskaHallwylskaHallwylskaHallwylska

Taggar

Snabbfakta