Recension av Hantverket
+
Tjusig restaurang med bra råvaror

Recension av Hantverket

På Hantverket på Sturegatan är inredningen hemtrevlig och rejäl, råvarorna till stor del svenska och stämningen god. Menyn består av mellanrätter, vagt uppdelade i snacks, kalla, varma och desserter.

Priserna ligger mellan 75-195 kr per rätt (där snacksen tillhör de billigaste och de varma rätterna de dyraste). Exempel på rätter är grön tomatsoppa med pilgrimsmussla, rå biff med gruyere, lammisterband med rödbeta. Det är tjusigt serverat med snyggt porslin och fina uppläggningar. Och för det mesta sitter smaker och konsistenser där de ska – lite syrligt, lite sött, lite salt, lite mjukt, lite krispigt. Bland de bästa rätterna är kryddstekt reninnanlår och sotad lax.

Men Hantverket når inte ända fram. Det är absolut fina råvaror men för oss vanliga dödliga är priserna lite för höga, det krävs minst 3-4 rätter för att bli mätt så notan blir rätt dyr i slutändan. För de priserna ska det vara jäkligt gott rent ut sagt, och riktigt så gott är det inte. Servicen har sina brister också. Det tar stundtals alldeles för lång tid, vi får inga bestick trots att vi fått in maten för länge sen, och på den här typen av restaurang vill vi att vattnet fylls på regelbundet och man ska inte behöva vänta på att få beställa något att dricka.

Det är kul att gå på Hantverket. Menyn är annorlunda, maten god, inredningen modern och ändå mysig. En AW i den trevliga baren eller en middag, vilket som går bra, men var beredd på att priserna är som de är. Ändå är det något med stämningen som gör att vi vill komma tillbaka.

Taggar

Snabbfakta