Recension av Hobo Hotel
Bra restaurang nära T-Centralen

Recension av Hobo Hotel

I det sprillans nya hotellet Hobo på Brunkebergs torg ligger en restaurang på bottenvåningen. Ett stenkast från Sergels torg men ändå avskilt och lugnt, riktigt bra läge. Här är inredningen modern och det finns både en livlig bar fylld med after workare och en lugnare restaurangdel med helt okej ljudvolym.

Vi kommer hit en torsdag och det är nästan fullsatt, folk verkar redan ha hittat hit, kul! Menyn är modern och består av mellanrätter som kostar 85-135 kr styck. Det går också att få alla rätter som en avsmakningsmeny för det rimliga priset 365 kronor per person, väldigt prisvärt.

Det bästa brödet vi någonsin ätit

Många av rätterna är vegetariska och även i de som innehåller kött eller fisk är det grönsakerna som står i centrum. Det krävs ett par stycken för att bli mätt, vissa är väldigt lätta, men det känns superfräscht och annorlunda. Vi väljer avsmakningsmenyn, som börjar med att vi får in ett gigantiskt varmt bröd. Det är helt klart det bästa brödet vi någonsin ätit ute. Vi hade gärna kommit hit igen bara för brödet. Därefter kommer rätterna in en efter en och allt är väldigt gott. Det råder lite delade meningar om vilka rätter som är allra bäst, men pak choi, svamp, rom och rödbeta hamnar högt upp på listan för hela sällskapet. Sämst är tyvärr den vita sparrisen, där tar grönpepparn över för mycket.

Goda drinkar

Drinkarna är goda, men priserna är lite väl saftiga för vad man får. Dessertlistan är kort och låter konstig, men framförallt ängsyrasorbeten med matcha är fantastiskt god – missa inte! Tyvärr ingår ingen dessert till avsmakningsmenyn, utan det får man beställa till.

En restaurang vid T-Centralen som saknats

Servicen är på topp hela kvällen, maten kommer in med bra mellanrum och personalen är både trevlig och uppmärksam. Hobo känns som ett ställe som saknats bland Stockholms restauranger. Kul mat med fokus på det vegetariska, bra priser, trevlig miljö och toppenläge. Missa inte, och om du ska hit, välj den prisvärda avsmakningsmenyn!

Taggar

Snabbfakta