Recension av Hongkist
+
Värmande mat i November

Recension av Hongkist

På Linnégatan, i närheten av Humlegården, ligger kinesiska restaurangen Hongkist. Lite otippat läge för ett kinahak, och Hongkist är kanske inte riktigt den klassiska flottiga försvenskade kinarestaurangen. Men det är också långt ifrån att vara trendigt á la LingLong eller Surfers. Istället är det en lokal som inte sticker ut ur mängden, rätt avskalat men ändå avslappnat.

I Singapore har vi ätit en fantastisk kyckling med svartpepparsås, och vi kämpar efter att hitta en lika god variant i Stockholm. Hongkist har vi hört ska vara bra, och de har svartpepparsås på menyn, visserligen med biff, så vi styr stegen hit.
Maten serveras rykande het och hela rummet fylls av härliga dofter av grill och vitlök. Här får man inte vara rädd för att få matos i kläderna – undvik handtvättsplaggen. Och maten är god, även om den inte riktigt lever upp till Singaporerätten, så smakar det bra. Bra råvaror, vilket man inte är så bortskämd med på kinakrogar. Vi hade önskat ytterligare lite mer smaker och lite mer sås. Mängden mat gör oss i alla fall inte besvikna, vi går inte hungriga härifrån. Ändå lyckas vi trycka i oss en friterad banan som inte världens vackraste skapelse men god sådär som bara en friterad banan kan vara.
När det kommer till servicen blir ibland lite språkförbistringar men personalen är väldigt gullig och uppmärksam och har ett leende på läpparna. Så är du sugen på prisvärd kinamat med bra service och en lokal med högst komfortabel ljudnivå (nästan lite tyst?!) tycker vi att du ska besöka Hongkist. Kanske be om lite extra sås!

HongkistHongkist

Taggar

Snabbfakta