Recension av il Molo
Bra mat i Gallerian vid T-centralen

Recension av il Molo

I samband med att Gallerian fick sig ett ansiktslyft öppnade den italienska restaurangen Il Molo inne i köpcentrumet. Ut mot gången är baren placerad, och själva restaurangdelen ligger ostört och fönsterlöst innanför baren.

Inredningen är modern med bord i trä och marmor, och stolar i ljusbrunt och mörkbrunt läder. Riktigt mysig stämning som känns långt ifrån den klassiska galleriarestaurangen. Lamporna bidrar till det, Il Molo har verkligen lyckats med ljussättningen vilket är ett måste i en lokal som saknar fönster.

När det kommer till maten är det italienskt, med chark, pizza, pasta och lite andra rätter som tonfisk och entrecote. Pizzorna ligger på strax över hundringen, medan de andra rätterna kostar 150-265. Vi testar allt möjligt: charkbricka, burrata, sparrispizza, entrecote och pasta med smörsås och salvia.

Och vi blir nöjda med allt. Kanske lite extra förtjusta i den smörigt goda pastan och burratan, men allt föll oss i smaken helt klart. Entrecoten är perfekt stekt men vi saknar någon sås, ett kryddsmör eller rödvinssky kanske. Vi är ju trots allt såsälskande svenskar… Priset är helt klart bra för en fin köttbit, även om vi tycker att pastan och de frasiga pizzorna är mer prisvärda.

Vi har våra fördomar mot galleriarestauranger, oftast är det trist inredning, lika trist mat och oengagerad personal. Il Molo gör inte fördomarna rättvisa. Här är personalen uppmärksam och engagerad, inredningen modern och mysig, och maten prisvärd och bra. Minus för ljudvolymen som är rätt hög, och för att de stänger redan vid 20. Plus för precis allt annat!

il Moloil Moloil Molo

Taggar

Snabbfakta