Recension av Kagges
Fullpoängare i Gamla Stan

Recension av Kagges

Kagges har stått högst upp på vår lista över krogar vi vill besöka i princip sedan det öppnade, och äntligen har vi tagit oss i kragen och gått hit! Vi fick bord precis vid öppning en lördag, vilket verkligen kan rekommenderas. Riktigt mysigt att ta en tidig lördagsmiddag på en riktigt bra restaurang.

För ja, Kagges är riktigt, riktigt bra. Lokalen, som ligger i Gamla stan, bjuder på en mysig vardagsrumskänsla, massor av ljust trä men ändå känns det ombonat, mycket tack vare att det är så litet. Boka bord är ett måste. Det är väldigt härligt att sitta och titta ut över det öppna köket. Ljudnivån är perfekt och trots att det är tätt mellan borden hör man inte bordsgrannens samtal, utan kan fokusera på sitt eget.

Menyn är inte så lång och består av mellanrätter som ändras efter säsong. Den känns genomtänkt, modern och med fräscha rätter. Vi beställer in lite olika att dela på; spetskål med syrad grädde, bergtunga med rödbeta, krabba och kummel med jordärtskocka och blodpudding med grishals. Och wow, det är vackert. Upplägg, färg, konsistens och självklart smak: allt sitter. Svagast är spetskålen och absolut godast är krabban, men blodpuddingen är inte långt därifrån. Det är helt enkelt perfektion.

Som avslutning delar vi på en dessert med choklad och salt smörkola, verkligen som grädden på moset efter den fantastiska kvällen. Personalen är både trevlig, avslappnad och uppmärksam, det är mycket personal i jämförelse med antalet gäster och det märks. Vi äter drygt tre rätter var, dricker ett par glas vin och blir proppmätta för 700 kr per person inklusive dryck. Riktigt prisvärd fine dining i vårt tycke. Missa, missa, missa, missa INTE Kagges!

KaggesKaggesKaggesKaggesKagges

Taggar

Snabbfakta