Recension av Kamarina
En av Stockholms bästa grekiska restauranger

Recension av Kamarina

Det finns flera härliga grekiska restauranger på Söder. Våra två absoluta favoriter är Stavros Taverna och Kamarina. Helst hade vi velat slå ihop dem båda, för Stavros har överlägset bäst mat och Kamarina har överlägset trevligast miljö.

Kamarina ligger på Gotlandsgatan i närheten av Skanstull, och har en liten och en större matsal. Båda är lika mysiga, det är trångt mellan borden, grekisk musik i högtalarna, och en varm och ombonad stämning.

Maten är bra, souvlakin är saftig, tzatsikin smakar rejält med vitlök och salladen till är fräsch. Men den är inte perfekt, fetaosten i ugn hade gärna fått smaka mer, den fetaostfyllda paprikan är lite för stark och calamares är lite lite sega. Ändå vill vi gå hit igen och igen. Personalen är alltid sitt charmigaste jag och även om maten inte är riktigt lika bra som på Stavros gör den oss väldigt belåtna.

Sist vi recenserade Kamarina blev det en trea, men den här gången blir det faktiskt en fyra. För vad kan man egentligen mer önska, än prisvärd mat som smakar gott, mättar bra och en riktigt välkomnande miljö?

Taggar

Snabbfakta