Recension av Knut Restaurang & Bar
+
Mysig restaurang i vintermörkret

Recension av Knut Restaurang & Bar

Knut är en liten restaurang som ligger lite avsides men ändå nära Rådmansgatan och Odenplan. Här är temat norrländskt, vilket låter som att det är mycket kött på menyn men det går bra att gå hit som vegeterian också. Framförallt om du tar den supergoda blomkålssoppan.

Lokalen är mörk, mysig och perfekt i vintermörkret. Rustika bord, ljuskrona av trä och många tända ljus. Miljön känns romantisk utan att vara stel. Ljudnivån är dessutom bra trots att det är mycket restaurangen nästan är full under hela vårt besök.

Inget snålande här inte

Förutom den goda blomkålssoppan med forellrom och granskott testar vi hälleflundran och renlägget. Fisken är tyvärr lite överstekt men renlägget är mört och smakrikt, dessutom är det en rejäl historia med mycket sås och mycket potatispuré, inget snålande här inte! Avslutningsvis kalasar vi på choklad och varma hjortron med vaniljglass. Enkelt men så gott. Till det dricker vi en helt magisk alkoholfri hjortronmojito, den måste du testa när du besöker Knut. Restauranger som kan blanda bra alkoholfria drinkar gillar vi!

Helt klart värt 

När det kommer till priserna är det ganska dyrt, våra huvudrätter ligger runt 300 kronor. Det finns dock billigare alternativ, till exempel wallenbergare för 205 kronor eller tunnbrödspizza för 185 kronor. Och även om det kostar så är det helt klart värt det, varje rätt som kommer in är nämligen enorm och på en huvudrätt blir du garanterat mätt. Dessutom är personalen uppmärksam och jättegullig. Hit går vi gärna tillbaka!

Taggar

Snabbfakta