Recension av Koloni Telefonplan
Riktigt dålig brunch

Recension av Koloni Telefonplan

En söndag i maj styr vi stegen mot Koloni vid Telefonplan för en brunch. Koloni har öppet hela dagen, varje dag, och har en varierad meny med bland annat sallader, raw-fika och varma rätter.

Restaurangen är nästan fullsatt och det verkar vara lite ont om personal när vi kommer hit. Det är stökigt, borden är inte avtorkade och personalen hinner inte duka mellan gästerna. Den egentligen väldigt trevliga lokalen ger tyvärr ett rätt sjabbigt intryck.

Vi går i alla fall fram till disken och beställer varsin eggs benedict med lax. Till det en äppelmust och en latte. Tyvärr hinner vi nästan dricka upp innan vi får in maten, som är en besvikelse. En skiva surdesgsbröd (gott förvisso), ett pocherat ägg och två rejäla skivor lax. Hollandaise? Ja, jo. En liten, liten klick som man nästan får leta efter. Vi vill gärna be om mer men personalen antingen stressar förbi eller lyser med sin frånvaro. Den sås som finns är dock riktigt bra. Det kan man inte säga om ägget. Pocherat ägg brukar vara pocherat ägg och alltid gott, men här vet vi inte vad de gjort. Äggulan är lite för rinnig och äggvitan är helt oätbar. Uppläggningen är inte heller något att hänga i julgranen.

Riktigt trist tycker vi, för den här typen av restaurang behövs verkligen i området och Koloni har alla förutsättningar. Vi hoppas att de hade en dålig dag, och att personalbristen var tillfällig, för är det såhär är det under all kritik.

Taggar

Snabbfakta