Recension av La Gare
Enkel fransk bistro

Recension av La Gare

La Gare ligger på Vasagatan som inte är direkt känt för sina kulinariska krogar, men vi hoppas att La Gare ska utmana ryktet. Det är en fransk bistro med konceptet ett kött, en sås, en sorts potatis. Köttet är ryggbiff, såsen är lätt odefinierbar, potatisen är pommes frites. Det finns dock fler saker att välja på, såsom fisk, råbiff och soppa.

Men vi tar förstås köttet. Beställer in medium rare, får en köttbit som är medium, men fint trancherad och upplagd på ett varmt fat. Pommesen är tunna och krispiga, såsen är örtig och smarrig och vi får mer än tillräckligt. Det hela kostar strax över tvåhundra kronor (för 180 gram ryggbiff). Priserna är således fullkomligt överkomliga, och vi har lite överseende med att stekgraden inte är perfekt. Fast har man en rätt på menyn ska den väl vara fulländad.

Och servicen är en smula speciell. Nästan lite franskt snorkig? Ändå tillför det en känsla till besöket. Det känns helt enkelt franskt. Och vi gillar det på något vis. La Gare är ett bra ställe för stora sällskap, för den som inte orkar bestämma sig, för den som gillar kött, sås, för den som är frankofil, eller bara för den som vill äta mat och befinner sig på Vasagatan. Men för att nosa på de högre betygen behöver stekgraderna sitta.

Taggar

Snabbfakta