Recension av La Pizza
Hål i väggen på Sankt Eriksgatan

Recension av La Pizza

Det händer ytterst, ytterst sällan. Men ibland. Ibland hittar man ett hål i väggen som ser ut som den vanliga pizzerian på hörnet, med lite halvtaskig hygien och vitlökspulver istället för färsk vitlök. Ibland hittar man ett hål i väggen som inte är vad det ser ut att vara. Ett sådant ställe är La Pizza på Sankt Eriksgatan, ett stenkast från Sankt Eriksplan. 

Här är maten faktiskt lagad med kärlek. Ägaren har bott många år i Italien. Det är färsk vitlök på de extremt tunna pizzorna, carbonaran är riktigt krämig, menyn är lite annorlunda från de ställen du vanligtvis går till. Men om du vill ha vanliga pålägg på pizzan kan du byta hejvilt utan att ett ögonbryn lyfts.

Inredningen är inte kul. Det är några bord. Ganska trångt. Slamrigt. Utanför är det inte heller så kul, det är några bord på en trafikerad gata. Men det funkar att sitta här, och såklart att ta med hem. Stämningen är go, maten är god. Och kostar inte mycket. Till lunchen ingår dessutom måltidsdryck, tapenade och det klassiska pizzeriabrödet. Vi gillar La Pizza. Brukar du gå till Birkastans Pizza, gå hit i stället. Pizzorna är mindre men bättre.

Taggar

Snabbfakta