Recension av Långholmens Wärdshus
+
Brunch i historisk miljö

Recension av Långholmens Wärdshus

I söndags var det dags för brunch i historisk miljö. Långholmens Wärdshus var nämligen ett av landets största fängelse, med över 800 fångar. Fängelset var igång ända fram till 1976 – idag har det byggts om till hotell och restaurang. Vi välkomnas av en sprakande brasa och djupa fåtöljer i lobbyn.

Brunchen serveras som buffé och inspiration kommer från tyska, italienska och österrikiska Alperna. Mysigt vintertema! Vi gillar särskilt den kalla buffén, som är fräsch och smakrik med gravad lax, sill, picklade grönsaker och chark. På den varma sidan finns salciccia, en underbar omelett och lite andra kötträtter. Som vanligt med brunch är det svårt att orka testa allt – särskilt om man ska ha plats för dessert. Och det vill man här! Ett väl utvalt plock av cheesecake, tiramisu, våfflor och apfelstrudel. Allt väldigt gott. Inredningen skulle behöva en liten uppfräschningen, vi hade önskat att lobbyns murriga ”alpkänsla” hade fortsatt in i restaurangen. Långholmens brunch passar särskilt bra för familjer, här är det lugnt och skönt och finns gott om plats.

Långsholmens wärdshusLångsholmens wärdshus

Taggar

Snabbfakta