Recension av Le Nom
Fine dining i enkel miljö

Recension av Le Nom

Le Nom ligger på restaurangtäta Roslagsgatan och serverar moderna mellanrätter med lite extra fokus på de gröna rätterna. Här får du förstaklassig fine dining i en enkel och avslappnad miljö och restaurangen passar lika bra för kompisgänget eller middag med föräldrarna som för den romantiska dejten.

Menyn är indelad i grönt, hav och kött. Det finns mellan 3-4 rätter i varje kategori och trots att menyn är avskalad så har vi svårt att välja – allt låter fantastiskt! Men till slut blir det en blandad kompott: lila potatis med tryffel och alger, bakat ägg med vildsvamp och smörskum, lubb med brysselkål och tartar på rådjur med jordärtsskocka. Ni hör ju hur gott det låter?

Rätterna kommer med perfekt tempo, vi hinner bli riktigt sugna mellan serveringarna men vi blir inte uttråkade. Och maten är en fröjd för både ögonen och smaklökarna. Den stora favoriten i vårt sällskap är den lila potatisen men även tartaren och det bakade ägget är riktigt härliga. Tyvärr är fisken aningen överkokt i ena änden men annars får vår middag full pott. En extra tumme upp för att de vegetariska rätterna är hela sällskapets favoriter (och det billigaste på menyn). Här kan verkligen vegetarianer känna sig välkomna! 

Till dessert avrundar vi med getostglass med jordnötter, ängsyra och maränger vilket visar sig vara närmare ett konstverk än glass och vi lämnar restaurangen med ett leende på läpparna. Kockarna vet verkligen vad de gör och smaker, presentation och timing får full pott. Prismässigt är Le Nom inte det billigaste stället du kan gå till (en rätt kostar mellan 120-175:- och man bör beställa 2-3 rätter) men vi tycker att en middag här är värd en lite tunnare plånbok.

Taggar

Snabbfakta