Recension av Ljunggren
Stockholms bästa sushi?

Recension av Ljunggren

Vi återkommer ofta till restaurang Ljunggren i Brunogallerian vid Götgatsbacken och det finns goda skäl: här finns nämligen ett av Stockholms bästa sushiutbud. Utöver sushi serveras mellanrätter med japansk touch och riktigt goda drinkar (även alkoholfria!).

Vi besöker Ljunggren en fredagskväll runt klockan sju och då är festen redan igång. Det är dunkel belysning, hög musik och mycket gäster. Det är ingen hit för dig som vill kunna samtala i lugn och ro men om du är ute efter en bra förfest så är det rätt ställe att gå till.

Vid tidigare besök har vi beställt från mellanrättsmenyn men idag är det dags att prova på sushi och sashimi. En combo moriawase för två personer kostar 438 kronor och då väljer kocken ut kvällens bästa sushi- och sashimibitar. Vi kompletterar även med spicy spider roll på friterad softshellkrabba och spicy tuna som har varit en av våra favoriter vid tidigare besök. Men det är framförallt kockens val som glänser: tonfisksashimi, nästan klarröd, och nigiribitar den ena godare än den andra. Vi sitter och hummar nöjt i takt under hela middagen.

Till dessert blir det creme brulée och kaffegodis. Mycket smarrigt och en fin avslutning på en god middag. Tyvärr dras betyget ner trots hyllningar av maten. Personalen är stressad, vatten fylls inte på och vi har flera gånger problem med att beställa, vi får dessutom vänta på maten alldeles för länge utan någon ursäkt. I vår senaste recension från 2016 skrev vi om samma problem och det gör oss besvikna att det inte har blivit bättre, maten är nämligen uppe och nosar på högre betyg men just nu är det servicen och ljudnivån som måste bli bättre.

LjunggrenLjunggrenLjunggrenLjunggren

Taggar

Snabbfakta