Recension av Lokal Izayaka
Japansk Izakaya på Kungsholmen

Recension av Lokal Izayaka

Restaurang Lokal Izakaya på Kungsholmen är en japansk izakaya med fokus på mellanrätter. Menyn är en fusion mellan svenskt och asiatiskt och tanken är att man ska ta in ett gäng rätter och dela på.

Vi testar avsmakningsmenyn som består av 5 rätter för 475 kr, vilket är väldigt prisvärt! Vi får in fem olika rätter som alla är vackra att se på och med en perfekt konsistens och smak. Våra absoluta favoriter är cevichen och tartaren med sesamdressing. Även efterrätten faller oss mycket väl i smaken – en blåbärsglass med mandelkaka och en curd gjord på yuzu, vilket är ett genidrag. Så smarrigt och en perfekt avslutning på en bra middag.

Maten är modern och fräsch, och personalen ger verkligen det lilla extra. Trots att det är vardag när vi är här är de flesta bord fulla och det är bra stämning i lokalen.

Tyvärr sitter inte detaljerna helt hundra, till exempel får vi behålla samma bestick genom hela måltiden. Det känns inte helt fräscht att äta rå fisk och oxfilé med samma bestick. Borden står även lite för tight så det är svårt att undvika att lyssna på bordsgrannarna. I övrigt är det hög nivå på maten och Izakaya skulle kunna nosa på de allra högsta betygen om detaljerna hade suttit bättre.

IzakayaIzakayaIzakaya

Taggar

Snabbfakta