Recension av Madam Sthlm
Nyöppnad koreansk restaurang

Recension av Madam Sthlm

Det har öppnat en ny koreansk restaurang på Söder! På Tjärvhovsgatan 5 hittar du Madam Sthlm som serverar autentisk koreansk mat i opretantiös lokal. Är du ute efter en smakbomb så är det här stället du ska gå till. Vi bokade bord bara några dagar i förväg och hade tur, men vill du vara på den säkra sidan så kan det vara en bra idé att mejla i förväg.

På menyn finns inga tydliga förrätter eller huvudrätter så vi komponerar ihop vår egen kväll. Vi börjar med en koreansk tartar för 145 kronor och det kan vara den godaste tartar vi har ätit. Vi bara sitter och njuter. Tyvärr tar den slut alldeles för fort och vi är osäkra på om den var för liten eller om det bara var vi som var väldigt hungriga. Vi skulle nog kunna äta den tartaren varje dag! Även vår andra rätt, Bo ssam (Grissida med kål) för 225 kronor är god om än lite svagare, men det är förvisso svårt att toppa tartaren. Här äter vi med händerna med hjälp av sax, och grissidan lindas in i kål och sallad. Eftersom priset är lite högre så har vi dessutom lite högre förväntningar, vi tycker eventuellt att det känns lite snålt med mat även här.

Men vi gillar Madam. Det är varmt och välkomnande, maten är något helt annorlunda än vad vi testat tidigare och vårt besök är riktigt trevligt, mycket tack vare den trevliga servicen. Vi hade kunnat önska mysigare belysning och lite större avstånd mellan borden, stundtals är det svårt att inte försvinna iväg i bordsgrannens samtal, men allt som allt trivs vi bra.

Madam Sthlm

Taggar

Snabbfakta