Recension av Magnolia
Prisvärd lunch vid Mariatorget

Recension av Magnolia

Krogklubben har tidigare besökt Magnolia för middag och vi var mycket nöjda med besöket. Efter en tid stängt har Magnolia öppnat upp igen, nu med en ny lunchmeny – den har vi testat!

Lunchen kostar 110 kronor och består av en valfri bao plus en side dish med ugnsrostade rotfrukter. Det finns alltid ett veganskt alternativ. För den som har missat är bao en slags asiatisk hamburgare: ångat vitt bröd med olika fyllningar. Den lilla restaurangen på Blecktornsgränd har en utmärkt uteservering så här års. Och eftersom det inte rör sig några stora folkströmningar här, är det ofta lätt att norpa ett bord när resten av stans uteserveringar är fullsmockade.

Hur står sig lunchen då? Precis som sist får vi en prisvärd och god måltid på Magnolia. Vi testar ett antal olika bao som överlag är goda, fräscha och smakrika. Brödet är precis så där lätt och fluffigt som det ska vara! Storfavoriterna blir fläsk och hoisin-sås och en vegan-bao med imponerande god friterad tofu och kokossås. I laxbaon tar fisksmaken över något och i portabellon så hade vi kanske önskat andra smakkombinationer. Först blir vi förvånade över att man serverar baon med ugnsrostade rotfrukter, men det visar sig faktiskt funka riktigt fint ihop – dessutom mättar det, vilket behövs eftersom enbart baon blir lite lite mat. Vi gillar Magnolia, både för lunch och middag. Och missa för guds skull inte uteserveringen i sommar!

Magnolia

Taggar

Snabbfakta

  • Blecktornsgränd 9, Stockholm, Sverige

  • Vegetariskt alternativ

  • Alkoholrättigheter

  • Uteservering