Recension av Maxos
+
Prisvärd falafel på Kungsholmen

Recension av Maxos

Älskar du falafel och hummus? Då måste du prova på Maxos! Restaurangen ligger på Kungsholmen på Scheelegatan, bara någon minut från Rådhusets tunnelbana. Här serveras både lunch och middag och priserna ligger mellan 90-135 kronor – med andra ord är det riktigt prisvärt.

Vi trillar spontant in på Maxos en lördagseftermiddag och trots att lokalen är liten lyckas vi hitta ett par platser. Vi beställer en Hummus Combo med falafel och friterade grönsaker samt en falafel i bröd. Efter bara en liten stund kommer vår mat ut och vi blir inte besvikna: krispig falafel, smakrika tillbehör och fyra olika sorters såser med en blandning av syrligt och starkt. Vi kan inte klaga på någonting, vid vårt tidigare besök ville vi ha mer tryck i hummusen och det har faktiskt blivit bättre. Falafel i bröd för 75 kronor var dessutom en enorm portion som mättar långt efter måltiden.

Servicen är snabb, trevlig och uppmärksam – det är en genuin stammiskänsla i hela lokalen och personal och gäster kommer bra överens. Ett stor tumme upp till att de vegetariska och veganska rätterna är tydligt utmärkta och att priserna inte höjs avsevärt inför kvällsserveringen. Prisvärdare får man leta efter – Maxos är definitivt ett av våra favorithak i Stockholm och växer för varje besök.

MaxosMaxosMaxos

Taggar

Snabbfakta