Recension av Meat on a stick
Lyxkebab i fina lokaler

Recension av Meat on a stick

Tänk om det gick att äta kebab fast utan lysrörsbelysning, plaststolar och flott? Det går faktiskt, åtminstone i Stockholm. Meat on a stick (eller M.O.A.S som det också kallas) ger kebaben ett helt nytt ansikte. Lokalen på Roslagsgatan 6 är liten men mysig, trendigt inredd och så långt från sunkhak du kan komma.

Vi besöker restaurangen en tisdagskväll och det märks att lyxkebab är ett vinnande koncept – vi får nästan vänta i en timme innan vi får bord. Men det är varmt utomhus och vi får plats på bänkarna utanför, personalen är trevlig och hämtar oss så fort vi får plats. Vi får ett bord nära utgången, värmen nära köket kan stiga rejält, liksom ljudnivån, så vi har helt enkelt tur. Ett bord närmare köket hade kunnat vara ett stort minus. På menyn finns det kebab på kyckling, lamm/kalv och fläsk. För vegetarianen finns det tyvärr ingen kebab men däremot falafel. Priserna ligger runt 100 till 160 kronor och vill du ha pommes till så kostar det 30 kronor. Ett schysst pris för mycket mat.

Och hur smakar det då? Riktigt bra. Brödet är saftigt, köttet mycket bättre kvalitet än annan kebab och salladen är krispig. Det är rikligt med sås men inte kladdigt och tack vare hållaren som kebaben står i slipper vi onödigt spill. Våra pommes kändes i kontrast till kebaben ganska överflödiga. Till efterrätt har Daniel Roos tagit fram en kebabdessert på Valrhonachoklad och dessertbröd. Mums! Utöver den goda maten var personalen rakt igenom trevlig och hjälpsam, vi drack både öl och alkoholfri lemonad och vi gick därifrån väldigt mätta. Meat on a stick är en restaurang som vi inte visste att vi behövde förrän det dök upp. Är du sugen på kebab så rekommenderar vi dig att skippa bakfyllekebaben och lägga till lite extra pengar på en kebab från M.O.A.S.

Meat on a stickMeat on a stick

Taggar

Snabbfakta