Recension av Meno Male
+
Lyxig pizza på Kungsholmen

Recension av Meno Male

Vi har besökt Meno Male på Hantverkargatan 14 på Kungsholmen. Här gräddas napolitansk pizza och hela restaurangen doftar härligt. Pizzapriserna ligger snäppet över den klassiska kvarterspizzan, 160 kronor, men det är fina råvaror och pizzorna är bakade med kärlek.

Vi beställer in en Nduja med rökt mozarella, nduja (stark salami), tryffelsalami och grana padano. Den är kryddig och god, nästan för stark, men det är även härligt med lite hetta nu under hösten. Vi väljer också en Meno Male med fior di late, parmaskinka, buffelmozarella och grana padano. Toppklass! Saftigt, mjukt och krispigt på samma gång. Brödet hade vi gärna ätit till frukost, lunch och middag.

Ja, de här pizzorna äter vi gärna igen trots det tilltagna priset. Det enda som vi inte riktar gillar är den stökiga lokalen. Det är svårt att hitta den där mysiga, lugna känslan som får oss att vilja komma tillbaka – det är för högljutt. Lite mer textiler och ett annat upplägg på bord hade kanske kunnat lösa det problemet? Tills vidare blir det nog take away för oss.

Taggar

Snabbfakta