Recension av Minh Mat
+
Vietnamesisk restaurang i Stockholm

Recension av Minh Mat

På Odengatan 94 i Vasastan ligger den vietnamesiska restaurangen Minh Mat. Om du liksom oss älskar asiatisk mat så är ett besök på Minh Mat nästan ett måste. Vi besöker restaurangen en vardagskväll klockan åtta och den lilla lokalen är proppfull, såväl inne som ute. Som tur är har vi bokat bord medan flera sällskap som kommer efter oss tyvärr blir utan. Här gäller det att ha lite framförhållning.

Medan vi väntar så sitter vi i den lilla baren mitt i restaurangen. Vi provar på några drinkar och bartendern är riktigt trevlig, nästan så att man hade velat sitta kvar i baren och äta resten av kvällen!

Vi beställer in en blandning av smårätter, bl.a. sommarrullar med vannameiräkor och vinterrullar med brässerad fläsksida. Båda är smakrika, saftiga och verkligen värda att rekommendera – det blir en perfekt förrätt för två personer. Till huvudrätt så väljer vi att ta in ännu fler smårätter för att sedan avsluta med en Pho. Grillad anka och friterade räkor mättar ordentligt men lever inte riktigt upp till rullarna. Vår Pho med oxinnanlår och ägg är dock en fullpoängare som vanligt. Matkoma, helt klart.

Minh Mat är verkligen ett smultronställe i Vasastan. Det är mysigt, genuint och maten är alltid fantastiskt god. Personalen gör sitt allra bästa och tar sig tid att småprata lite mellan rätterna. Stämningen är liksom sådär mysigt intim och gästerna är allt ifrån par och vänner till kollegor på AW. Helt klart en stor favorit!

Taggar

Snabbfakta